“on parempi valaista kuin vain loistaa”

Moi, mä olen Tiia.

Lähdin mukaan politiikkaan vuoden 2008 kuntavaaleissa ja sillä tiellä olen. Vahva tarpeeni ymmärtää ympäröivää maailmaa sekä vaatimukseni reilusta meiningistä ajoivat minut mukaan. Puolueena Vihreät heijastelee voittopuolisesti omaa arvomaailmaani. On löydettävä tasapaino luonnon kanssa, puolustaa yhdenvertaisuutta sekä rakentaa avointa, kehittyvää ja kestävää yhteiskuntaa.

Olen koulutukseltani teologian kandidaatti. Tavoitteenani on valmistua vielä maisteriksi. Pääaineeni on huippukiinnostava sosiaalietiikka. Sosiaalietiikka pohtii moraaliseen käyttäytymiseen liittyviä käsitteitä ja kysymyksiä yksilöistä globaaleihin ilmiöihin. 

Parikymmenvuotisella työurallani olen ehtinyt kartuttamaan kokemusta jo monesta. Minulla on pitkä ravintola-alan tausta sekä vuosien opettajatyön kokemus. Nyt viime vuodet olen työskennellyt markkinointiviestinnän parissa.

Puhun suomen lisäksi englantia, ranskaa ja ruotsia. Minulla vahvat siteet Ranskaan. Lapseni serkut asuvat siellä ja minulla on itsellänikin au pair -vuodesta elämääni jäänyt “Ranska-perhe” lähellä Pariisia. 

Vapaa-ajallani ulkoilen koirani kanssa, treenaan pianonsoittoa ja laulan kun laulattaa. Nautin keikoilla ja konserteissa käymisestä sekä matkustamisesta mielenkiintoisiin paikkoihin. Liikumme paljon luonnossa perheeni kanssa. Arvostan elämää ja pyrin nauttimaan jokaisesta päivästä. Näin nelikymppisenä silmäni ovat alkaneet aukeamaan arkisille ihmeille. Suhtaudun uteliaasti uuteen ja olen kiitollinen siitä, mitä minulla on.

Olen asiapoliitikko, jolle politiikassa mukana oleminen on luonteva asia. Toimiva demokratia edellyttää aktiivisia kansalaisia. Kaupungin kehittäminen on todella mielenkiintoista, mutta myös vastuullista puuhaa. Olisi hyvä, että päättäjiksi valikoituisi motivoituneita ja yhteistyökykyisiä ihmisiä. Koen poliittisena päättäjänä toimimisen myös johtamistehtäväksi. Toimin poliitikkona kuten johtajana: tavoitteisiin tähdäten, kokonaisuuksia hahmottaen, ratkaisuja etsien, toisia kuullen ja kannustaen, oman kantani selkeästi esiin tuoden, asioita eteenpäin vieden sekä esimerkkinä toimien. 

Uuno-baari

Perustimme kahden ystäväni kanssa edesmenneeseen Perhelän kortteliin legendaarisen kulttuurikuppila Uuno-baarin syksyllä 2012. Uuno syntyi tarpeesta saada nasta illanviettopaikka kaupunkiimme ja samalla varmistaa mielenkiintoinen ja monipuolinen kulttuuritarjonta täällä.

Uuno-baari suljettiin vuoden 2016 lopuksi. Muutaman vuoden aikana baarissa vietettiin satoja ikimuistoisia iltoja tanssin, musiikin, runouden, teatterin, synttäreiden, häiden sekä seurustelun merkeissä. Ideoimme ja perustimme myös kävelykatu Jannella toimineen Uunon terassin, joka tunnetaan uusien omistajien myötä nykyään viihtyisänä Fox Shedinä.

Jopo-opena

Toimin vuosina 2016-2018 Kartanon koulussa Jopo-opettajana, eli joustavan perusopetuksen opettajana. Olen työskennellyt yhteensä yli seitsemän vuoden ajan perusopetuksen opettajan tehtävissä mm. Keravalla, Sipoossa sekä Järvenpäässä.

Jopo-opettajana tehtäväni oli sparrata peruskoulun päättövaiheessa olevia koulumotivaationsa menettäneitä nuoria läpi peruskoulun ja tukea toisen asteen opintoihin hakeutumisessa. Jopo-opiskelu on koulu- ja työpaikkajaksojen vuorottelua, missä toiminnalliset oppimistavat korostuvat. Nuorten kanssa on nasta touhuta. Osaan sanoa luontevasti kannustavat sanat sekä muistuttaa siitä, mikä ei ole cool. 

Ohoi

Nykyään olen mainostoimisto Ohoi Creativen yrittäjä yhdessä kahden ystäväni kanssa. Toimistomme sijaitsee täällä Järvenpäässä nostalgisessa Temalin kiinteistössä. Siirryin Ohoille kesäkuussa 2018 ensin asiakkuusjohtajaksi. Viime syksynä minusta tuli yrityksen osakas ja tänä vuonna siirryin yrityksemme toimitusjohtajaksi.

Me Ohoilla tarjoamme asiakkaillemme arvolähtöisen brändin rakentamisen ratkaisuja strategisesta suunnittelusta yksittäisen markkinointimateriaalin toteuttamiseen. Saan työssäni auttaa useita paikallisia ja lähialueen yrityksiä brändin rakentamiseen sekä markkinointiviestintään liittyvissä asioissa. Palvelemme myös useita julkisen sektorin asiakkaita.

TYÖKOKEMUKSENI

 

03/2021 – Toimitusjohtaja, yrittäjä, Ohoi Creative

6/2018 – Asiakkuusjohtaja, Ohoi Creative

8/2016 – 7/2018
Erityisluokanopettaja (JOPO), Kartanon koulu, Järvenpää

9/2012 – 2017 Yrittäjä, Perrok oy, Uuno-baari

5/2012 – 7/2012 Työharjoittelu, Suomen Benelux-maiden Merimieskirkko, Belgia

2/2012 – 5/2012 Ranskan ja ruotsin kielen tuntiopettaja, Sipoonjoen koulu, Sipoo

12/2011 – 5/2012 Myyjä, Alko

9/2010 – 6/2011 Au pair, Ranska

8/2008 – 7/2010 Erityisluokanopettaja, Sipoonjoen ja Sipoonlahden koulut, Sipoo

3/2008 – 6/2008 Erityisluokanopettaja, Kalliomaan sairaalakoulu, Tuusula

9/2004 – 6/2006 Englannin kielen lehtorin sijainen, luokanopettajan sijainen, Ahjon koulu, Kerava

LUOTTAMUSTEHTÄVÄNI

 

2019 – Järvenpään kaupunginvaltuuston 2. vpj

2017 – Järvenpään kaupunginvaltuutettu

2017 – Maakuntavaltuutettu

2018 – Kuntaliiton valtuuskunnan jäsen

2020 – Järvenpään Vihreiden pj

2020 – Järvenpään Suzukiyhdistyksen johtokunnan jäsen

2015 – 2019 Järvenpään kaupunginhallituksen jäsen

2017 – 2019 Kiertokapula oy:n hallituksen jäsen

2016 – 2017 Uudenmaan Vihreiden pj

2013 – 2017 Vihreiden puoluevaltuuskunnan jäsen

2009 – 2016 Järvenpään kaupunginvaltuuston varavaltuutettu

2011 – 2016 Järvenpään kirkkovaltuuston jäsen

2013 – 2015 Järvenpään Vihreiden pj

Ota yhteyttä

tiia.lintula@vihreat.fi