Ennakkoäänestys pian takana, ratkaistavia haasteita edessä

Se olisi viimeinen ennakkoäänestyspäivä tänään. Vielä tänään voit käydä antamassa äänesi sujuvasti missä tahansa ennakkoäänestyspisteessä Suomessa. Kyllä, vaikka Utsjoella. Kunhan on henkkarit ja maski mukana.

Olen ehdolla jatkamaan kaupunkimme kestävää kehittämistä seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Edessä ei ole mitenkään erityisen helppoja vuosia kun koronasuosta on noustava jo koronaa ennenkin muodostuneiden taloudellisten haasteiden pohjalta.

Edessämme on myös pähkinöitä purtavaksi väestön ikääntymiseen liittyvien ilmiöiden äärellä kun seuraavan 10 vuoden aikana yli 75-vuotiaiden osuus kaupungissamme näyttäisi tuplaantuvan. Miten järjestämme ja rahoitamme palvelumme niin, että pystymme huolehtimaan laadukkaasti sekä lapsistamme, perheistämme, että ikäihmisistämme?

Meillä on globaalisti myös yksi ilmastokriisi ratkaistavana, missä kaupungeilla on merkittävä roolinsa. Järvenpää haluaa olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä ja täysin jätteetön vuoteen 2050 mennessä. Nämä tavoitteet edellyttävät määrätietoisia toimia, joista ei ole varaa lipsua. Monimuotoinen luonto kuuluu myös kompaktiin kaupunkiin, eikä kaupunkimme kasvu saa köyhdyttää luontoarvojamme.

Järvenpäällä on kuitenkin kirkasta valoa näkyvissä tunnelin päässä. Olemme yksi Suomen nopeimmin kasvavia kaupunkeja. Veropohjamme kehittyminen näyttäisi suotuisalta asukasmäärän valossa. Yritysten maksamien yhteisöverojen osalta jäämme puolestamme selvästi alakynteen verrattuna moniin muihin uusmaalaisiin kuntiin. Boogien yritysalue on nyt buukattu, seuraavaksi täytyy pistää svengiä Svengin yritysalueen myyntiin.

Kaupunkimme kehittymisen halun voi nähdä ja tuntea. Olisin vielä mielelläni tuomassa oman energiani, osaamiseni sekä asenteeni yhteiseen hyvään.

Koen poliittisena päättäjänä toimimisen johtamistehtäväksi. Toimin poliitikkona kuten johtajana: tavoitteisiin tähdäten, kokonaisuuksia hahmottaen, ratkaisuja etsien, toisia kuullen ja kannustaen, oman kantani selkeästi esiin tuoden, asioita eteenpäin vieden sekä esimerkkinä toimien.

Yhteistyöterveisin,

Tiia, 170

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *