Ylen Kuntarundin Järvenpää-jakso

Osallistuin Eemeli Peltosen (sd.) ja Jenni Marttisen (Järvenpää Plus) kanssa Ylen Kuntarundi-podcastin Järvenpää-jakson keskusteluun. Jakso nauhoitettiin alkuperäisen kuntavaaliaikataulun mukaisesti jo helmikuussa. Oli tosi nasta keskustelu mainioiden ehdokaskollegojen kanssa!

Ylen tavoitteena on korostaa kuntavaalien merkitystä. Näissä vaaleissa päätettiin satsata Areenassa julkaistaviin audioihin. Kuntarundilla pyritään tavoittamaan ensisijaisesti ruuhkavuosia elävät perheet.

Ylen aluetoimittajat haastattelivat satoja kuntavaaliehdokkaita ympäri Suomen. Jokaisessa kuntakohtaisessa jaksossa on keskustelemassa korkeintaan kolme ehdokasta. Kutsu keskustelijaksi oli minulle iloinen yllätys ja suuri kunnia.

Järvenpää-jaksossa keskustelimme kouluverkosta, Järvenpään kasvusta sekä parkkipaikoista. Viimeiseen asiaan liittyen keskustelu keskustan parkkitalosta on asian poliittisen päätöksenteon etenemisen johdosta vanhentunutta tietoa.

Kuuntele keskustelumme täältä ja kerro mitä tykkäsit:

Järvenpää: Painetaanko kasvun suhteen kaasua vai jarrua?

”Mikä mahtaa olla meno Uudenmaan sushipääkaupungissa, jonka lukioon jonotetaan kauempaakin? Järvenpää kasvaa kovaa vauhtia, mutta kasvaako se jo liian nopeasti? Viime aikoina kaupungissa on käyty kovaa keskustelua esimerkiksi keskustaan kohoavasta Bulevardikorttelista ja sen parkkipaikoista. Näihin kantaaottavat kaupungin kuntavaaliehdokkaat Tiia Lintula (vihr.), Jenni Marttinen (Järvenpää Plus) ja Eemeli Peltonen (sd.). Keskustelua luotsaava Justus Laitinen heittää ehdokkaille myös ikuisuuskysymyksen, tulisiko lähikoulut säilyttää vaikka oppilasmäärä laskee vai pitäisikö kouluja laajentaa isommiksi yksiköiksi. Teknisenä tuottajana toimii Aleksi Hänninen. Kuntarundin Järvenpään keskustelu on tallennettu helmikuussa kuntavaalien alkuperäisen aikataulun mukaisesti. Keskustelussa esillä olleet kunnan asiat ovat saattaneet kevään aikana edetä tai tulla mahdollisesti jo päätökseen.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *