FB-kyselyni mukaan Keusote-nimen toivotaan säilyvän

Koska sote-palveluidemme nimi ei ole yhdentekevä asia, vaan mitä suurin asiakas- ja työntekijäkokemuskysymys, päätin tunnustella hyvinvointialueemme asukkaiden ajatuksia Keusote-nimeen liittyen.

Loin su 4.9. identtisen kyselyn kaikkiin kuuden kunnan (Hyvinkää, Järvenpää, Tuusula, Mäntsälä, Nurmijärvi ja Pornainen) FB-ryhmiin ja katsoin tulokset tänään su 11.9. Vastauksia kertyi yhteensä 1426 kappaletta. Alueen asukkaiden viesti on selkeä: Keusote-nimen toivotaan säilyvän jatkossakin.

Kyselyni kuului seuraavasti:

Keusote vai mikä?

Keskiviikkona 14.9. aluehallitus päättää siitä, jääkö Keusote-nimi käyttöön sosiaali- ja terveyspalveluiden yhteyteen vielä vuodenvaihteen jälkeenkin vai ei.

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä, eli “Keusote” lakkaa hallinnollisesti olemasta kun Keski-Uudenmaan hyvinvointialue hoitaa homman vuodenvaihteesta eteenpäin.

Aluehallituksessa pohditaan nyt siis, että tulisiko Keusote-nimi säilyttää virallisen Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen nimen rinnalla sote-palveluiden osalta vai ei.

Mitä mieltä sinä olet?

Jos nimi vaihtuu, moni asia muuttuu nettisivuosoitteesta lähtien.

Vastauksianne mielenkiinnolla odottaen, Tiia Lintula, Keski-Uudenmaan aluehallituksen jäsen

Antamani vastausvaihtoehdot olivat:

1. Säilytetään Keusote-nimi

2. Luovutaan Keusote-nimestä

3. Keksitään uusi nimi, mikä?

Kenellä tahansa oli mahdollista lisätä vastausvaihtoehtoja ja kyllähän niitä joitakin lisättiin. Esimerkiksi Hyvinkääläisten ilmoitustaulu -ryhmässä lisättiin eniten kannatusta saanut vastausvaihtoehto ”Ei se nimen vaihto paranna toimintaa”. Nurmijärvellä puolestaan eniten suosiota sai lisätty vastausvaihtoehto ”Erotaan Keusotesta”.

Vastauksia oli mielenkiintoista lukea. Monista kommenteista käyvi ilmi, että Keusoten palveluihin liittyy myös tyytymättömyyttä. Epäkohdat ovat organisaation ja meidän päättäjienkin tiedossa ja niiden voittamiseksi tehdään jatkuvasti töitä.

Palveluihin liittyvistä ongelmista huolimatta Keusote-nimestä haluttiin pitää kiinni. Tässä kyselyn tulosten yhteenveto:

‣Järvenpää 463 vastaajaa, 85% haluaa säilyttää Keusote-nimen
‣Hyvinkää 455 vastaajaa, 31% haluaa säilyttää Keusote-nimen ja 63% toteaa, ettei nimenvaihto paranna toimintaa
‣Tuusula 212 vastaajaa, 87% haluaa säilyttää Keusote-nimen
‣Nurmijärvi 98 vastaajaa, 17% haluaa säilyttää Keusote-nimen, 67% haluaa erota Keusotesta
‣Mäntsälä 143 vastaajaa, 91% haluaa säilyttää Keusote-nimen
‣Pornainen 55 vastaajaa, 89% haluaa säilyttää Keusote-nimen

Yhteensä: 1426 vastaajaa

Vastaajissa joitakin päällekkäisyyksiä.

Selkeä enemmistö haluaa Keusote-nimen säilyvän. Avoimissa vastauksissa on tätä perusteltu mm. rahan säästämisellä, iäkkäiden kyydissä pysymisenä ja ylipäänsä jo tottumiskysymyksenä. Nimen vaihdon ei uskota parantavan palveluita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *